Over Jan dirk van nifterik

Aangenaam,

In India maken ze een nee-beweging met hun hoofd als ze ‘ja’ bedoelen. Tijdens de vele reizen die ik – Jan Dirk van Nifterik – maakte, heb ik geleerd om anders te kijken. Naar wat iemand echt bedoelt en naar de diepste intenties die mensen bewegen. Die blik en visie op mensen en hun innerlijke drijfveren neem ik mee in mijn werk voor Humada.

Want sta jij voor indringende vragen of keuzes? Maak je een verandering of ingrijpend verlies mee? Loop jij tegen moeilijke dingen aan of wil je verder ontwikkelen? Dan help ik je graag verder. Ik ben een mensenmens en neem graag de tijd om goed naar je te luisteren. Iedere persoon op deze wereld is namelijk uniek, wie je ook bent of wat je ook hebt meegemaakt. Ik loop daarom graag een stukje met je mee, ook als jouw weg door de modder loopt. Met af en toe een prikkelende vraag, een vleugje humor en creatieve opdrachten. Ik moedig je aan om eerlijk en kwetsbaar te zijn. Als coach ben ik in staat dingen helder onder woorden te brengen. Op die manier wil ik jou inzicht bieden. Daarbij gebruik ik verschillende, persoonlijke methodieken die je helpen om zinvol te ontwikkelen. Maar als het bij jou past, ga ik ook graag actief aan de slag in de natuur met wandelcoaching of ervaringsleren.

De Bijbel is mijn vertrekpunt. Ik ben een interkerkelijk denker en thuis in de reformatorische gezindte. Samen kunnen we leren om op verschillende manieren te kijken naar jezelf en de situatie waarin jij je bevindt. Ontdekken wie jij bent en wat voor jou echt van waarde is. Nadenken over wie jij bent in verbondenheid met de mensen om je heen en wat de cultuur waarin je leeft betekent voor jou.

Heb jij de moed om anders te kijken? Ik help je graag verder!

over

jan dirk van nifterik

Jan Dirk van Nifterik heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van marketingcommunicatie en bedrijfsvoering. Naast zijn werk als directeur en internationaal projectleider bij Stichting HVC (Hulp Vervolgde Christenen) is hij professioneel en zelfstandig coach bij Humada. De opgedane (levens)ervaring en kennis zet hij graag in om mensen te helpen zichzelf te ontwikkelen.

Specialisaties

Afgelopen jaren kwalificeerde Jan Dirk zich als ervaringsgericht coach met de onderstaande specialisaties.  

Gediplomeerd TransforMissioneel coach Basic, Foundation en Practitioner | CC Excellence

Coaching voor particulieren, ondernemers en leidinggevenden. Een TransforMissioneel coach helpt jou om de volgende stap te maken in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Het stellen van doelen, het bereiken van resultaten en een betekenisvol leven, staan niet los van het verkennen van jouw identiteit en missie en de aansluiting met jouw relaties en (omgevings)cultuur. Naast christelijke waarden staan vier kernwaarden aan de basis van onze aanpak: authenticiteit, verbondenheid, meesterschap en regievoering.

Gercertificeerd facilitator ervaringsleren | Team-Focus

Tijdens actieve teamactiviteiten kunnen authentieke ervaringen worden opgedaan; de deelnemers leren door te doen. De facilitator creëert een leersituatie rondom specifieke doelen en thema’s, zoals vertrouwen, communicatie, emotionele veiligheid, kernkwaliteiten- en valkuilen, beslissingsvermogen, probleemoplossend vermogen, sociale- en persoonlijke verantwoordelijkheid en plezier hebben. Een natuurlijke omgeving zorgt voor onthaasting, zodat ruimte ontstaat voor persoonlijke reflectie en focus op een positieve verandering in de toekomst.

Gecertificeerd Secure Base coach | De School voor Transitie

Professioneel begeleider bij transitie, waaronder we het emotionele, cognitieve, fysieke en spirituele proces verstaan dat mensen, teams en organisaties doormaken wanneer ze met ingrijpende verandering of verliezen op identiteitsniveau worden geconfronteerd. De coach is een secure base en inspirerende bron bij levensthema’s als welkom en contact, hechting en veerkracht, verbinding en intimiteit, verlies en afscheid, rouw en integratie, betekenisgeving en roeping.

Certificaat Academy | Dichterbij Herstel

Specialisatie in therapeutische onderwerpen vanuit Bijbels perspectief: de hulpgever en hulpvrager als mens, verbinding en hechting, emoties (blokkades en regulatie), verslaving en co-verslaving, pornografie en ontrouw (en herstel van vertrouwen), intimiteit en seksualiteit, huwelijk en single-zijn, trauma en traumaverwerking, depressie en vermoeidheid (en burn-out) en rouw, verlies, ziekte en lijden.

Certificaat Professioneel Coachen bij Hoogsensitiviteit | CC Excellence

Aangenomen wordt dat 20% van de mensen hoogsensitief is. Ze zijn gevoeliger voor indrukken en prikkels op zintuigelijk, mentaal, emotioneel en verbindend vlak. Kenmerkend zijn ook een diepgaande verwerking, groot inlevingsvermogen, het zien van verbanden, gewetensvol gedrag en het intenser (emotioneler) reageren op prikkels. De HSP Coach helpt je met zelfnotie, -acceptatie, -oriëntatie en -activatie: waardoor je hoogsensitiviteit als kwaliteit leert zien en de voordelen ervan kunt inzetten.

Transactionele Analyse | CC Excellence

De TA is een persoonlijkheidstheorie en communicatiemodel in één. De coach helpt je inzicht te krijgen in ego-posities: gedragspatronen van voelen, denken en ervaren en maakt je bewuster van de (levens)positie van waaruit we naar anderen en onszelf kijken. TA helpt je bewust worden van de manier waarop we met anderen communiceren en hoe het ene gedrag het andere uitnodigt. Ook leer je psychisch ongezonde spellen en vaste patronen herkennen en doorbreken.

Hulpmiddelen en testen | Bridge en Gallup

Met de persoonlijkheidstest van Bridge Personality krijg je een valide beeld van jouw karaktereigenschappen, persoonlijkheid en competenties. De test is ook inzetbaar in werksituaties voor kandidaat of medewerkers. De loopbaantest Bridge Career is de meest gebruikte test voor loopbaankeuze, beroepskeuze en studiekeuze. Met Gallup StrenghtsFinder-test leer je jouw unieke talenten kennen en deze inzetten voor persoonlijk en zakelijk succes.

Persoonlijke studies

Vanuit brede persoonlijke interesse bestudeerde Jan Dirk een breed spectrum aan onderwerpen, zoals zwangerschap en abortus, liefdestalen, Bijbelse visie op relaties en seksualiteit, coaching bij seksueel misbruik van mannen en vrouwen, grenzen stellen met compassie, zingeving in het leven, man-zijn in de tweede levenshelft, (persoonlijk) leiderschap, communicatietechnieken en trauma in organisaties. Daarnaast hebben tal van onderwerpen rond geloof en christen-zijn zijn belangstelling.

Meer weten? Maak vrijblijvend kennis!